برای استفاده از سایت راندخت، نیاز به راهنمایی داری ؟!

وقتی آموزش ساده، عمیق و موندگار میشه

وقتی آموزش ساده، عمیق و موندگار میشه

وقتی آموزش ساده، عمیق و موندگار میشه

بعضی تجربه‌ها هستن که انقدر واقعی و از دل میان، آدم نمیتونه راحت از کنارشون رد بشه. یکی از خودجوهایی که توی الفبای آگاهی هستن، توی این متن از تجربه‌ خاص و دل‌نشینش در دوره
«الفبای آگاهی» گفته. تجربه‌ای که نشون میده وقتی آموزش با عشق و درک طراحی بشه، حتی سخت‌ترین ذهن‌ها هم نرم میشن و آماده‌ی تغییر. این تجربه، یه روایت از اثر عمیق یادگیری درست و لذت‌بخش تو زندگیه…

روایت خودجو خوش ذوق از دوره الفبا آگاهی : کد دستاورد ۱۲۲۳۲۸#

به نام یگانه بی‌همتا
سلام و عرض ادب دارم خدمت خانم فرهمند عزیزم
قدردان وجودتون هستم. امیدوارم حالتون عالی باشه و ایام ماه مبارک رمضان رو تبریک عرض میکنم.

من در دوره الفبای آگاهی که شرکت کردم، توقع دوره‌ای رو داشتم مثل دوره‌های آفلاین قبلی که خب اونا هم بی‌نظیر بودند. ولی ماشاالله به شما که از سبک‌های مختلف یادگیری استفاده می‌کنید که ما به ساده‌ترین شکل، راحت‌ترین حالت ممکن، درس‌های جدید رو بتونیم بگیریم.

در دوره الفبای آگاهی تو هر گام، یه داستان کوتاه آموزنده تعریف میشه و به راستی که پیام اون درس به راحت‌ترین شکل به منی که ذهنم همواره مقاومت داره برای درس جدید، ویس جدید، مطلب جدید؛ که امروز نه، فردا نه، الان نه، دو دقیقه دیگه، ده دقیقه دیگه… این انتقال به راحت‌ترین شکل انجام بشه.

در پایان هر درس هم یه سری جملات تاکیدی در واقع گفته میشه که با اون‌ها هم ضمیر ناخودآگاه من برای اون درس مجدد برنامه‌ریزی میشه، باورام تغییر میکنه و به اون چیزی که باید میرسم.

من فعلا تا گام چهارم را پیش رفتم. سعی میکنم هر گام رو چندین بار گوش بدم و تو هر بار گوش دادن، مطالب جدیدی رو درک میکنم.

واقعا همه ما از شنیدن داستان‌های کوتاه تو هر زمانی لذت می‌بریم و انتخاب این سبک آموزشی، بسیار هوشمندانه بوده. تبریک میگم خدمتتون خانم فرهمند. این بارم گل کاشتین.

در پناه حق

تحلیل علمی و روان‌شناسی این روایت :

متن خودجو خیلی خوب نشون میده که وقتی آموزش با داستان همراه باشه، ذهن مقاومت کمتری از خودش نشون میده. چون داستان یه زبان جهانی که ذهن ناخودآگاه خیلی راحت با اون ارتباط برقرار میکنه. تو روان‌شناسی به این مدل یادگیری، یادگیری غیرمستقیم و تداعی‌محور میگن؛ یعنی فرد بدون فشار و اجبار، پیام آموزش رو دریافت میکنه و کم‌کم به تغییر فکر و باور میرسه.

نکته‌ی مهم دیگه‌ای که از متن فهمیده میشه، اثر تکرار و باز گوشی در یادگیری هست. وقتی خودجو میگه “هر گام رو چند بار گوش میدم و هر بار یه نکته‌ جدید میگیرم”، این دقیقاً نشون‌دهنده‌ فعال شدن حافظه بلندمدت. این سبک از یادگیری عمیق، باعث برنامه‌ریزی مجدد باورهای ناخودآگاه میشه؛ یعنی دقیقاً همون جایی که بیشتر الگوهای فکری و رفتاری ما از اون‌جا میاد..

جمع‌بندی :

هر بار که بازخوردی از شما عزیزان دریافت میکنم، قلبم گرم‌تر میشه و مسیرم روشن‌تر. تجربه‌ی خودجو نشون داد که دوره الفبای آگاهی فقط یه مجموعه آموزش نیست؛ یه شروع جدیده برای ساختن باورهای تازه، دیدن دنیا از زاویه‌ای متفاوت و دوست‌داشتنی‌تر.

اگر تو هم در این دوره شرکت کردی، دوست دارم از حس و حال و برداشت‌هات برامون بنویسی.
ذهن تو چه مقاومتی داشت و با کدوم داستان نرم شد؟
توی کامنت‌ها منتظرت هستم…